Adding a new physical service

Added by Peyre Myna over 2 years ago

Hi,

I installed EasySdi 4.2.3 with Joomla 3.3.6.

I am trying to add a new WMS Physical Service with the following url
http://www.geosignal.org/cgi-bin/wmsmap?request=GetCapabilities&version=1.1.0&service=wms

Name and Alias are both "Geosignal"

When I click on the "Save" button I have the message "Invalid form" and on the top of the window I have another message "Invalid field:" (cf file EasySDIMessage.png)

Can you see what I am doing wrong? Is it installation problem or configuration problem?

Thanks for your help

EasySDIMessage.png (76.8 KB)


Replies (6)

RE: Adding a new physical service - Added by Van Hoecke Hélène over 2 years ago

Hi,
Try to use the following short URL (without a request) : http://www.geosignal.org/cgi-bin/wmsmap.
Then click the button "Negociation".
You should see the supported version for your service and be able to save it.

RE: Adding a new physical service - Added by Peyre Myna over 2 years ago

Thank you for your quick answer.

No more luck with the short url.

If I click the button "Negociation", I have a wait cursor for about 3 seconds and then ... no version appears. I think that it's the point : it can't get version back so I can't save the service.

I found in the server access log the following messages :

127.0.0.1 - - [25/Feb/2015:08:19:02 +0100] "GET /joomla/administrator/index.php?option=com_easysdi_service&task=negotiation&resurl=http://www.geosignal.org/cgi-bin/wmsmap&resuser=&respassword=&service=WMS HTTP/1.1" 200 25
127.0.0.1 - - [25/Feb/2015:08:20:03 +0100] "-" 408 -

It seems like a timeout but if I put my url directly in my web browser I get the GetCapability very quickly so why not here? Do you have any ideas?

RE: Adding a new physical service - Added by Peyre Myna over 2 years ago

I found the problem.

I was using "Internet Explorer"
With Firefox no problem to create the physical service.

Thank you for your time,

RE: Adding a new physical service - Added by Trumpy Eugenio over 2 years ago

Hello,

I'm quite new on easySDI.
I have finished to install the components, so now
I'm trying to use the features by administrator side of my joomla site.

Firstly I was trying to setup a physical service, but I got the same error
here described:

'Invalid form'

on saving the service. I filled in all fields with *.

I'm wondering also if the second tab 'provider' is mandatory, actually my geonetwork show all the metadata it has without login.
By the way I'm not able to save the service.

I clicked even on negotiation, but unlike Myna I had a wait cursor for a short moment.

Any hints?

best

Eugenio

RE: Adding a new physical service - Added by Blatti Yves over 2 years ago

Hi,

One step at a time, it'll work ;-)

If the negotiation goes well, you should see supported versions next to the button, like this:

You can open your browser debug pannel (CTRL+I on chrome or firefox) to see if you have console or network errors while running the negotiation.

But I suppose your problem comes from the GeoNetwork version as I mentioned in my other message: here

Regards.

Yves

nego_service.png (3.46 KB)

RE: Adding a new physical service - Added by Trumpy Eugenio over 2 years ago

Yes,

I think so too. (Geonetwork version is my problem)
In fact I don't get the three icons you put above (1.1.0, 1.1.1, 1.3.0).
Do you suggest me any solution?

E.

(1-6/6)